EVENT IS IN DUTCH

GIS event voor Vlaamse steden en gemeenten door Cyclomedia, ESRI, Eurosense en Microsoft. U bent uitgenodigd op 28 maart 2022 vanaf 12:00 uur in het Microsoft Technology Center voor een evenement rond het slim gebruik van beeldmateriaal (3D, LiDAR, aerial imagery, …)

The Science of Where
Agenda:

Uur Sessie Spreker
12:00 – 13:00 Welkom & lunch Allen
13:00 – 13:15 Hoe kunnen steden gebruik maken van geavanceerd beeldmateriaal?

Steden kunnen vandaag gebruik maken van digitale technologieën om infrastructuur te verbeteren en nieuwe diensten aan te bieden. Het gebruik van geavanceerd beeldmateriaal speelt hierin een belangrijke rol. Microsoft werkt samen met de belangrijkste GIS partners en biedt hierdoor slimmere oplossingen voor overheden.

Microsoft
13:15 – 13:35 Waardevolle inzichten uit visuele data

360 graden mobile mapping is niet meer weg te denken bij een lokaal bestuur. Visuele data levert een toegevoegde waarde in tal van stedelijke processen. Street Smart is de webviewer die toegang geeft tot de digitale versie van uw stad. In een korte demo laten we zien hoe Street Smart lokale besturen helpt efficiënter te werken.

Cyclomedia
13:35 – 13:55 Klantencase Leiedal Leiedal
13:55 – 14:15 Een nauwkeurig 3D stadsmodel als basis voor de slimme stad

Een slimme stad heeft behoefte aan een nauwkeurig 3D model. De opbouw van een dergelijk model is in de laatste jaren enorm geëvolueerd en Eurosense neemt hierin een voortrekkersrol op zich. Het basismodel bevat reeds een schat aan informatie die als kapstok kan gebruikt worden om andere data aan vast te hangen. Gebouwvolumes, oppervlakte van buitenmuren, dakvormen en -oppervlakte zijn hier enkele van. Uit de brondata (luchtfoto’s, LiDAR) is nog veel meer info te halen, zoals  zonnepotentiëel, geplaatste zonnepanelen, bomen,….. De start van een echt slimme stad begint dus met de opbouw van een nauwkeurig 3D-model.

Eurosense
14:15 – 15:00 Smart City Communities’ zijn pas het begin van meer

Met GIS-technologie en datapartners kan je inzicht verwerven om de huidige uitdagingen aan te gaan. Stel je een samenleving voor met gebruik van technologische vooruitgang die infrastructuurbehoeften, burgers, crisissituaties, klimaatverandering en wat de toekomst nog meer mag brengen ondersteunt. Dit is waar de technologie van ESRI sterk in is.

ESRI Belux
15:00 – 15:30 Koffie Allen
15:30 – 16:30 Bezoek Microsoft Technology Center

·         Demo Hololens

·         Demo’s Cyclomedia, ESRI en Eurosense

Allen

Locatie: Microsoft Technology Center, Luchthaven Building 1K, 1930 Zaventem

3 ways to contact the Esri BeLux Support Team


Email us at the following adress